Goede vindbaarheid


Groter bereik en hogere conversie (SEO & SEA)

Yes! Je bent de eigenaar van een mooie en functionele website, maar waar blijven de bezoekers? Waar vroeger werd geadverteerd in kranten, tijdschriften en commercials, speelt internet een steeds grotere rol. De ervaringen van de gebruikers zijn erg positief.

Internet is laagdrempelig, snel en de uitkomst erg doeltreffend. Momenteel gebruikt meer dan 97% van de Nederlandse internetters Google als zoekmachine. Daarom focust Mediaschip zich op jouw ranking binnen ’s werelds grootste zoekmachine, Google.

Er zijn enorm veel factoren die ervoor zorgen dat jouw website in de Google stijgt. Zo kijkt de zoekmachine onder andere streng naar:

• De laadtijd
• Het type verbinding (https)
• De relevantie van de content
• De vernieuwingsfrequentie van de content
• Social Media
• Linkbuilding

Dit zijn basisvoorwaarden die Google de bezoeker stelt. Doe je dit goed dan leidt dit direct tot een flinke verbetering van je ranking.

Organische zoekresultaten van Google

Naast het optimaliseren van de website gaat het er ook om dat u zo veel mogelijk relevante links naar uw site krijgt. Zoekmachine optimalisatie, ook wel Search Engine Optimization (SEO) genoemd, is onmisbaar als je met jouw website hoger wilt ranken in de organische Google zoekresultaten. Dit zijn de niet-betaalde resultaten direct onder de advertenties.

Op 1 in Google

Wanneer je koste wat het kost op de eerste plek in Google wil staan is SEA (Search Engine Advertising) een optie. SEA heeft als doel om jouw website zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google te laten zetten door middel van advertenties. Adverteren werkt doorgaans sneller en is constanter dan SEO, maar SEO is meer een langetermijnstrategie.

Conclusie

Hoog scoren in Google willen we allemaal. Hoe je dat moet doen is niet perfect te beantwoorden, want er is niet één manier waarmee je altijd de beste resultaten zult behalen. De strategie wordt bepaald aan de hand van diverse factoren. De branche waarin je actief bent en het gebruikersgedrag verschilt enorm en daar moet een effectieve strategie op losgelaten worden.

Bel Michel, onze projectmanager
030 237 82 82